Indian Chicken Curry

de mirela0911 in Pui, 18 Iul 2021 | 14892 vizualizari

 

Pana de curand, acest fel de mancare a fost pentru mine o necunoscuta. Auzisem de ea, dar nu mancasem niciodata. Si curiozitatea fiind mare, am zis sa incerc si eu reteta, desi aveam ceva emotii ca nu o sa ne placa si ramane nemancata. Asa ca am cautat pe net, am citit diverse retete si am adaugat de peste tot cate ceva. Asa a iesit acest Indian Chicken Curry care m-a surprins placut, dar nu numai pe mine, ci si restul familiei. 

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui dezosat
  • 3-4 lg ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa galbena
  • 2 catei de usturoi feliati
  • 1 lgt pudra ghimbir (sau 2 lgt ghimbir proaspat, ras)
  • 1 lg curry
  • 1 lgt turmeric
  • 1/2 lgt boia iute
  • 1/4 lgt piper proaspat macinat
  • 2 rosii taiate
  • 1 cutie conserva sos de rosii
  • 200 g iaurt gras
  • cateva buchetele de conopida
  • orez fiert pt servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indian Chicken Curry:

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa si se taie in bucatele potrivite.

Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune carnea. Se amesteca, se presara sarea si se lasa sa se rumeneasca pe toate partile, bine. Cand este gata, se scoate carnea pe o farfurie si se pune deoparte.

In cratita se adauga 1 lg de ulei si ceapa taiata marunt. Se gateste timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul feliat si pudra de ghimbir (sau proaspat daca aveti). Se gatesc impreuna 1-2 minute.

Se adauga apoi restul condimentelor: turmeric, curry, boiaua iute si piperul. Se amesteca totul pentru cateva secunde apoi se adauga rosiile decojite si taiate cuburi. Se amesteca. Se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute sa fiarba. La final se pune iaurtul si se mai lasa inca 5 minute la foc.

Conopida se rupe in buchetele mai mici, se spala si se lasa deoparte pana in momentul folosirii.

Se gusta sosul si se mai condimenteaza cu sare daca este nevoie, apoi se pun bucatile de carne inapoi. Se amesteca si se pune apoi si conopida. Se mai lasa inca 2-3 minute impreuna apoi se garniseste cu patrunjel. 

Separat se fierbe orezul al dente in apa cu sare si se serveste ca si garnitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la conopida.

2

Se poate folosi o conserva de rosii taiate in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Indian Chicken Curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

19.07.2021, 22:55

Panacris 1

21.07.2021, 15:47

Super bun!

RuxyRux 1

23.07.2021, 22:25

Oh, ce reteta...trebuie sa fie grozav de gustoasa cu asemenea condimente! Gustul asta indian de curry, ori il iubesti de la inceput, ori nu!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de iaurt si curry